Achtergrond en missie

Ik ben cultureel antropoloog en genderstudies wetenschapper, gespecialiseerd in de thema’s gender, diversiteit en seksualiteit.

In 2018 ben ik gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen, op mijn onderzoek naar jongeren en seksualiteit op sociale media.

Sinds 1 februari 2019 werk ik als zelfstandig onderzoeker, spreker, auteur en adviseur. Ik schrijf en spreek voor uiteenlopende publieken over thema’s rond gender, diversiteit en seksualiteit. Zo gaf ik lezingen voor ouders, jongeren en professionals uit de jeugdzorg en het onderwijs, het jongerenwerk, politie en justitie, de wetenschap, het bedrijfsleven, de politiek, de non-profit sector en de activistische sector. Daarnaast laat ik van me horen via de media en werk ik mee aan creatieve producties zoals documentaires.

Het is mijn missie een brug te bouwen tussen de wetenschap en de praktijk, door wetenschappelijke discussies en inzichten toegankelijk te maken voor een breder publiek, en door publieke discussies en inzichten te integreren in wetenschappelijk onderzoek.

Thema’s

Lees hier meer over de onderwerpen waar ik onderzoek naar heb gedaan.

Thema’s